školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Bertrand Gauguet (solo), Patrick Cain (solo)

volná improvizace
Po 15.6. - 19:30

Bertrand Gauguet je francouzský saxofonista, který se již několik desítek let věnuje volné improvizaci jak skupinové, tak i sólové. Díky neutuchající exploraci možností svého nástroje objevil nové způsoby hraní za použití různých technik, ať už v kontextu akustického či amplifikovaného hraní. Kromě saxofonové improvizace skládá elektronickou hudbu, spolupracuje s množstvím tvůrců z oblasti filmu, tance, vizuálního umění a radioartu, a od návratu z Japonska se aktivně věnuje studiu hry na tradiční flétnu šakuhači.
Kromě jeho francouzských kolegů a kolegyň (Xavier Charles, Frédéric Blondy, Eric la Casa, Pascal Battus, Sophie Agnel, Isabelle Duthoit) najdeme mezi jeho nejčastějšími spoluhráči jména jako Mike T. Bullock, John Butcher, Rhodri Davies, Andy Guhl, Franz Hautzinger, Robin Hayward, Thomas Lehn a další.

Patrick Cain je multižánrový umělec a hudebník. Jeho práce oscilují mezi různými uměleckými formami a přístupy jako „nalezená“ zvuková skulptura, sociální socha, poezie a elektroakustická experimentální hudba. Často připravuje audiovizuální performance, které zahrnují analogový zvuk, saxofon, video či ručně obarvené 16mm filmové smyčky. Jindy jsou to interaktivní instalace s DIY estetikou zapojující publikum do hry zvuků, barev a stínů. Patrick Cain žije ve Washington, D.C., kde aktivně působí na místní zvukové, divadelní a taneční scéně.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč