školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Performance

Cinema Soloriens

So 17.10. - 19:30

Audiovizuální performance seskupení Cinema Soloriens se odehraje exkluzivně v galerii Školská28.

Cinema Soloriens je multimediální platforma v čele s Jamesem Harrarem (obraz, saxofon, Steiner/Crumar EVI (elektrický ventilový nástroj), etnické plátky, bulbul tarang, hlas & efekty) a Rogierem Smalem (bubny, perkuse and elektronika). Jedinečnými audiovizuálními představeními již přes dvacet let zkoumají pohyblivý obraz a jeho vnímání v živé performanci s projekcí Harrarových vizuálních básní, které adresují témata spirituality, přírody, vnímání, rituálů a smyslnosti.

V uplynulých letech působila v seskupení Cinema Soloriens řada talentovaných hudebníků jako Eric Thielemans, Giovanni Barcella, Chris Cutler & Geoff Leigh (Henry Cow, Artaud Beats), Daevid Allen (Gong, Soft Machine), Graham Massey (808 State), Art Jenkins & Yahya Abdul-Majid (Sun Ra Arkestra), Michael Gibbons (Bardo Pond) a další.

Seskupení Cinema Soloriens je celosvětově uznáváno pro svoje provokativní představení. V každé inkarnaci seskupení Cinema Soloriens se představuje skupina umělců se zálibou v psychedelickém rocku, volné etno improvizaci a Marshallem Allenem osvědčených jazzových kreacích, které zaručují dokonalý zážitek.

Přednáška Jamese Harrara v pátek 16.10. a představení Cinema Soloriens 17. 10. jsou pořádány ve spolupráci s katedrou Centra audiovizuálních studií pražské FAMU.

Vstupné: 100 Kč – Snížené: 80 Kč

Další fotografie