školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Pavel Jestřáb – autorská video projekce

Projekce

Pavel Jestřáb – autorská video projekce

Čt 8.10. - 19:30

Kresbou, malbou a především soustředěnou video tvorbou se autor vyjadřuje k současnému kolapsu identity a tradice nejen svého rodného Slovácka. Několik formálně a obsahově sjednocených souborů videí se přibližuje téměř etnografickému výzkumu. Autor reflektuje rituály minulé a současné, často v rekonstrukci, ve které se sám stává aktérem.
Jako pozorovatel nebo posléze pozorovaný komentuje v moravských či thajských reáliích roli člověka ve světě převrácených hodnot, klamných znaků a absurdních situací.

Pavel Jestřáb nedávno absolvoval v Ateliéru intermediální konfrontace u Jiřího Davida na pražské VŠUP. V rámci pravidelných autorských prezentací uvede retrospektivně svoje práce.

Další fotografie 

Pavel Jestřáb – author's video screening

Projekce

Pavel Jestřáb – author's video screening

Čt 8.10. - 19:30

By drawing or painting and specially composed video production the author express current collapse of identity and tradition of not only his home Slovácko. Several video collections merged in formal and content way are close to nearly etnographic research. The author reflects contemporary and passed rituals, often in reconstruction so that he becomes performer himself. As a observer or afterwords observed in Moravian even Thai environment he sensitively comments a role of individual in a world of inverted values, delusional attributes and absurd situations. Pavel Jestřáb recently finished in studio of Jiří David (Ateliér intermediální konfrontace - VŠUP) in Prague.

Další fotografie