školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

TENGGER + Matthias Erian

Koncert

TENGGER + Matthias Erian

electronic - psychedelic - drone - glitch - noise - field recording
Po 16.11. - 19:30

Členy elektronického psychedelického dua muzikantů a cestovatelů TENGGER jsou Itta - korejská avantgardní hudebnice, používající svůj hlas, harmonium a hračky, a japonský noisový tvůrce Marqido, který hraje na analogové syntezátory. Původně duo pod názvem 10 (název byl odvozen od symboliky znaků jejich jmen – 1 pro význam slova itta v korejštině: „existovat“, 0 pro japonské maru ze jména Marqido: „kruh“) od roku 2005 procestovalo většinu Asie a velkou část Evropy a USA. Místa, která navštíví, zásadně ovlivňují podobu jejich hudby. V roce 2013 se duo přejmenovalo na TENGGER (mongolsky: „nekonečné nebe“, maďarsky: „širý oceán“) a zakomponovalo do své tvorby analogové interaktivní performance ve veřejném prostoru, přičemž reakce publika v konkrétním prostoru pro ně hrají klíčovou roli. V současnosti se TENGGER věnuje roszáhlejšímu projektu o poutních chrámech na ostrově Šikoku, jehož cílem je pořídit nahrávky (terénní i záznamy vlastní produkce) ve všech 88 chrámech sekty Šingon.

Matthias Erian balancuje mezi experimentem a aranží. Pro své hudební vyjádření mu slouží počítač s nekonečnými možnostmi využití samplů. Spektrum různorodých výrazů zapojuje do připraveného setu. V současné době připravuje k vydání nahrávky z posledních let, které oscilují mezi avantgardním elektronickým glitch-popem a noisem, dronem a terénními nahrávkami. Studoval nová média a elektroakustickou hudbu, věnuje se hudbě pro divadlo, film, zvukovým instalacím a dalším projektům.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč

Další fotografie 

TENGGER + Matthias Erian

Koncert

TENGGER + Matthias Erian

electronic - psychedelic - drone - glitch - noise - field recording
Po 16.11. - 19:30

TENGGER is a duo of 'itta', Korean new wave avant-garde musician who plays voice, Indian harmonium and toy instruments and 'marqido', Japanese noise creator, music producer who plays analogue synthesizers currently.
TENGGER (in Mongolian it means big, infinite sky, while in Hungarian it means big ocean) is focused on public art and analogue interactive performances. Spiritual journey with the real environment and audience's feedback is their most important theme.
Nowadays they are doing a new big art project about Shikoku Pilgrimage in Japan, something like field recording at 88 temples and outdoor live recording, etc.

Matthias Erian
Currently “matthias erian . me“ is working on several releases of recent years productions. On one hand, avant-garde glitch-pop-electronic arisen, on the other hand work of noise, drone and field-recoding genre. This reflection of recent years inspired him to establish a uniform set from these different expressions.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč

Další fotografie