školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Vánoční bazar

Yiorgis Sakellariou / Wim Dehaen

So 12.12. - 20:00

Koncert v rámci 3. Vánočního bazaru & Wakushoppu burzy do-it-yourself nosičů.

Yiorgis Sakellariou je řecký skladatel elektronické hudby, na mezinárodní scéně experimentální hudby působí od roku 2003. Vydal řadu sólových a kolaborativních hudebních alb, komponuje hudbu ke krátkým filmům a divadelním představením, vede zvukové dílny a hraje živě na koncertech.

Jeho práce je založena na digitální manipulaci terénních nahrávek. Používá širokou paletu technických i přírodních zvuků: od zvuků rozvibrovaných železničních kolejnic nebo chladícího zařízení ledničky až po hlučné burácení vodopádu nebo jemné bzučení hmyzu. Jeho koncerty se odehrávají v absolutní tmě, která má podpořit soustředění na zvukový zážitek.
Umělcův současný doktorský výzkum na univerzitě v Coventry zkoumá vztahy mezi elektroakustickou hudbou a použitím zvuku v rituálech.
Yiorgis Sakellariou je členem Contemporary Music Research Centre v Athénách a asociace Hellenic Electroacoustic Music Composers Association. V roce 2004 založil hudební vydavatelství Echomusic.

V prosinci je Yiorgis Sakellariou na měsíční rezidenci v Galerii Školská 28, s podporou nadace Agosto Foundation.

Wim Dehaen je v Praze usazený belgický hudebník, chemik, vydavatel a organizátor hudebních akcí. Jeho sólová tvorba vyšla na labelech jako Runningonair či Genot Centre, své nahrávky umisťuje i na serveru Bandcamp. Zatím poslední Dehaenovou nahrávkou je květnová split kazeta s Lee Chapmanem Voices & Allusions / Benidorm Hotel. Svou stranu nahrávky popisuje takto: “opuštěný prostor bez návštěvníků či obyvatel, kde se za každými dveřmi skrývá nebezpečí a nejistota”.