školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Křest CD Koncert

Mikko Savela (sólo), George Cremaschi (sólo + křest alba)

elektroakustická improvizace
Čt 31.3. - 19:30

Finský kytarista Mikko Savela se po prozkoumávání různých hudebních žánrů v několika kapelách zaměřil na volnou improvizaci a začal experimentovat s různými přístupy jak hrát na kytaru. Dnes používá kytaru spíše jako perkusivní nástroj. Kromě kytary a různých objektů užívá rozličné mikrofony a elektroniku. Spolupracoval s hudebníky a zvukovými tvůrci jako Will Guthrie, Jérome Nôetinger, Yan Jun, Hankil Ryu, Hong Chulki a další.

Během večera vystoupí sólově i George Cremaschi, v Praze usazený americký skladatel, kontrabasista a elektronik, který představí své album, jež v těchto dnech vychází u španělského vydavatelství Ex-Nihilo Records.
George Cremaschi během své třicetileté kariéry skladatele a interpreta spolupracoval s celou řadou rozličných a uznávaných osobností: muzikantů, tanečníků a choreografů, režisérů, umělců pracujících s instalacemi a spisovatelů. Mezi jeho současné projekty patří mimo jiné KRK (po boku Matthewa Ostrowskiho), Rohr Rohr (& dieb13 a Gino Robair) a Lambs Gamble (s Fritzem Welchem a Ericem Borosem). Společně s Petrem Vrbou založil Pražský improvizační orchestr (PIO), patnáctičlennou formaci pracující s dirigovaným i volně improvizačním přednesem a grafickými notacemi.
Jako interpret ztvárnil díla mnoha skladatelů včetně Adamčiaka, Andriessena, Braxtona, Cage, Cardewa, Feldmana, Minguse, Oliveros, Pendereckiho, Tenneyho, Xenakise a dalších a objevil se na více než 40 nahrávkách značek Apestaartje, Beak Doctor Black Sain, Emanem, Evander, Evolving Ear, Leo, Music & Arts, Nine Winds, Rastascan a dalších.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč