školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Daniel Vlček, Jakub Krejčí, Jiří Rouš, Lucia Udvardyová, David Vrbík

Koncert

Daniel Vlček, Jakub Krejčí, Jiří Rouš, Lucia Udvardyová, David Vrbík

Speed Index Crew
St 4.5. - 19:30

Spoluautoři aktuální výstavy Speed Index se setkají při společné performance.

Jakub Krejčí studoval Vizuální komunikaci na FUA v Liberci, nyní pokračuje v oboru Audiovizuální Studia na FAMU v Praze. Má za sebou stáže na Akademi výtvarných umění v Praze a ve Wroclawi. Ve své práci se zabývá různými prostředky, které reflektují ideu vlastního prostoru ve vztahu k obecnému. Důležitý je pro něj neustálý proces, dlouhodobá návaznost a vývoj. Momentálně pracuje na audio vizuálních performancích, využívá nabízejících možností se aktivně podílet, tvořit hudbu, vyjadřovat ji vlastním způsobem. Jeho vlastní DIY zařízení představují pouhé meze v představě o větším systému, obrazu dalšího světa.

Jiří Rouš absolvoval na FAMU obor Centrum audiovizuálních studií. Jeho autorská tvorba má těžiště především v improvzovaných zvukových a obrazových performancích a interaktivních instalacích využívajících různé elektromechanické principy. Jeho díla primárně vycházejí z východisek fylozofie DIY a freesoftware kultury, která je taktéž předmětem jeho teoretického bádání. Je členem volného uskupení k-o-l-e-k-t-i-v, které se věnuje živému kódování. Dále je součástí audiovizuálních těles Lov na Bogora, Inocens a dalších.

Lucia Udvardyová je hudební publicistka a organizátorka. V roce 2010, založila společně s Peterem Gondou, Eastern Daze, tato platforma si klade za cíl dokumentovat a propojit vznikající sub kulturní hudební scény ve střední a východní Evropě. Pod hlavičkou labelu Baba Vanga vydávají hudební projekty organiyují koncerty a výstavy. Udvardyová mimo jiné spolupracuje s Českým rozhlasem, Resonance FM, The Quietus, Electronic Beats, Ad hoc ad. V roce 2015 byla spolukurátorkou bienále OFF v Budapešti. Také pracuje pro Shape (nová celoevropská iniciativa a festival, který podporuje inovativní hudbu a audiovizuální umění).

Po absolutoriu ateliéru nových médií na pražské AVU byl Daniel Vlček dlouho vnímán jako člen umělecké skupiny Guma guar. V roce 2011 založil s Matoušem Medílkem v prostorech Štěpánské pasáže Galerii Ferdinda Baumanna a společně s Richardem Bakešem multikulturní prostor Berlínskej Model. V současné době se kromě hudby stále více věnuje médiu malby, kterou strávil většinu vysokoškolského studia. Svůj charakteristický rukopis odvozuje od tvarových, materiálových i symbolických aspektů gramofonových desek, ty pak používá jako šablony, které umožňují opakovaně nanášet identický tvar. V roce 2013 se představil také jako kurátor skupinové výstavy 16-20,000 Hz v pražské galerii MeetFactory, jenž se zabývala vizualizací a interpretací zvuku, na kterou navázala roce 2014 výstava Na počátku bylo ticho v galerii města Plzně.

Audiovizualní umělec David Vrbík spolupracoval od roku 1998 s mnoha subjekty české al-
ternativní scény. Jeho spektakulární nástroj Laserová struna byl poprvé uveden v roce 2008 v Bruselu. Pětice strun představovala olympijské kruhy během otevírání Českého Olympijského Domu v Londýně na Olympiádě roku 2012. V roce 2004 založil s Vladimírem 518 projekt SPAM (Karel Gott Prager 2009, SPAM BIT 2010, SPAM SMRT 2014)

Daniel Vlček, Jakub Krejčí, Jiří Rouš, Lucia Udvardyová, David Vrbík

Koncert

Daniel Vlček, Jakub Krejčí, Jiří Rouš, Lucia Udvardyová, David Vrbík

Speed Index Crew
St 4.5. - 19:30

As an accompanying event, the artists of the current exhibition will present their individual installations and perform as a group in a musical improvisation.

Jakub Krejčí studied communication at FUA in Liberec. He is currently continuing his education in Audiovisual Studies at FAMU in Prague. He has interned at the Academy of Fine Arts in Prague and in Wroclaw. His work is engaged with different spaces reflecting the idea of one’s own space as opposed to the general. For Krejčí continual process, long-term continuity and development is important. His current work involves audiovisual performances, making use of available opportu- nities to actively share and create music through individual expression. His DIY devices represent the bounds in the idea of a larger system, the image of another world.

Jičí Rouš graduated from FAMU in the department of audiovisual studies. His work is above all focused on the improvisation of sound, visual performances and interactive installations making use of various electromechanical principles. His work is primarily driven by the philosophy of DIY and free software culture, topics which also make up the subject of his own theoretical research. He is a member of k-o-l-e-k-t-i-v, a group dedicated to live coding. In addition he participates in the audiovisual groups Lov na Bogora, Inocens and others...

Lucia Udvardyová is a music publicist and event organizer. In 2010, with Peter Gonda, she found- ed Eastern Daze, a platform aiming to document and link the emerging subcultural music scene of Central and Eastern Europe. Under the label Baba Vanga she releases music projects and orga- nizes concerts and exhibitions. In addition, Udvardyová works with Český Rozhlas, Resonance FM, the Quietus, Electronic Beats, Adhoc and others. In the year 2015 she was the co-curator of the biennale OFF in Budapest. She also works for Shape (a new pan-European initiative and festival that supports innovative music and audiovisual art). After graduating from the Academy of Fine Arts in Prague from the department of New Media.

Daniel Vlček was known mainly as a member of the art group Guma Guar. In 2011, together with Matouš Medílek he founded the Ferdinand Baumann Gallery in the Štěpánská passage. Afterwards the two went on to found the multicultural center Berlínskej Model along with Richard Bakeš. Currently, along with music, Vlček continues to dedicate himself to painting, a medium he had spent most of his university years preoccupied with. His signature style is derived from the shape of vinyl records, as well as their material and symbolic aspects. Vlček uses vinyl records as a stencil, making identical repetition possible. In 2013 he was the curator of the exhibition 16-20,000 Hz in Prague’s Meetfactory. The exhibition was exclusively concerned with the visualization and interpretation of sound, leading to the 2014 exhibition Na počátku bylo ticho (In the Beginning there was Silence) in the Municipal Gallery in Pilsen.

Since 1998 audiovisual artist David Vrbík has collaborated on multiple projects in the Czech alterna- tive scene. His spectacular instrument “Laser String” was first presented in 2008 in Brussels. Five strings represented the Olympic rings during the opening of the Czech Olympic House in London at the 2012 Olympics. In 2004 he founded the project SPAM with Vladimir 518 (Karel Gott Prager 2009 BIT 2010 SPAM, SPAM SMRT 2014).