školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Výzva

Výzva pro podání uměleckých a kurátorských projektů na rok 2017

Komunikační prostor Školská 28, spravovaný DEAI/Setkání z. s. ve spolupráci s Linhartovou nadací, vyhlašuje výzvu k podání uměleckých a kurátorských autorských nebo kolektivních výstavních projektů, určených k realizaci v roce 2017.
22.9.20.11.
Pá 23.9. - 11:45

Školská 28 je komunikačním centrem, které chce v rámci nové dramaturgie působit jako průsečík východu a západu a zaměřit se na vytváření mezinárodního kulturního dialogu prostřednictvím prezentace víceoborových uměleckých projektů. Dramaturgie roku 2017 je orientována na asijské umění, které v sobě odráží minulý a současný vývoj asijské kultury a společnosti a jejich vztah ke (středo)evropské kultuře. Koncepce není tematicky omezena, hledáme však projekty, které akcentují vzájemné ovlivňování různých kultur, zaměřují se na etické hodnoty a pozitivní změny ve společnosti nebo mají jiný podobný kulturně-společenský, spirituální či ekologicko-společenský přesah. Vítáme i projekty site-specific, musí však respektovat funkční omezení prostoru.

Pro následující období byla vytvořena mezinárodní dramaturgická rada ve složení Jan Mayer, Vladimír de A. Lima, Daniel Bergmann, Yvone Feist a Katherine March.
Bližší informace o koncepci prostoru, půdorys a archiv výstav naleznete na webu galerie.

Vybrané projekty budou zařazeny do plánu programu pro rok 2017 (nejdříve březen 2017). Realizace je podmíněna dostatečným finančním zajištěním celoročního programu Komunikačního prostoru Školská 28.

Termín pro zasílání výstavních projektů je 20. listopadu 2016.

Přihlášku posílejte Šárce Syslové na e-mail sarka@linhartovanadace, se kterou lze po předchozí domluvě projekty také konzultovat.

Výzva je určena českým i zahraničním umělcům.

Více informací naleznete v příloze žádosti.