školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Sala Wong – Peter Williams

Hostující umělec
1.7.31.7.

Mezinárodně uznávaná dvojice umělců pracujících v oblasti nových médií. Jejich intermediální instalace propojují moderní technologie (real time video, počítačová animace, interaktivní senzory), virtuální realitu a prosté působení odrazu světla a stínu. Často se v jejich práci objevují obecná společenská témata různorodosti umění a kultury.

Sala Wong se narodila v Hong Kongu, studovala v Kanadě a v současné době působí na Indiana State University.

Peter Williams pochází z Kanady a žije v USA, kde zastává pozici asistujícího profesora elektronických umění na Ball State University v Indianě.

Jejich společné práce byly představeny na mnoha prestižních výstavách a festivalech, např. ISEA 2002 (Mezinárodní sympozium elektronických umění, Nagoya, Japonsko), ARTCONCEPT 2004 (Mezinárodní festival, Petrohrad, Rusko), ISEA 2004, Helsinky, Finsko, a dalších.

Během dvouměsíčního tvůrčího pobytu v Otevřených ateliérech budou pokračovat v multimediální instalaci "talk...the...line", zvukově obrazové koláži složené z útržků rozhovorů s lidmi na cestě z periferie do centra Prahy. Pomocí GPS vznikne "prostorová" i "mentální" mapa města složená ze vzpomínek, zážitků a představ. Instalace bude představena v závěru jejich pobytu v Otevřených ateliérech v Dolních Počernicích a v galerii Školská 28.

Sala Wong – Peter Williams

Země 

USA

Medium 

nová média