školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Toni Crabb

Hostující umělec
1.7.31.7.

Svůj výrazový rejstřík původně omezený na tradiční kresbu obohatila o využití fotografie, filmu a videa. V uměleckých projektech Toni Crabb dává přednost jednoduchosti ve využití materiálů, skrytým významům a vizualní lehkosti a jemnosti. Používá malé a nenápadné formy, její práce jsou často postaveny na naraci podložené silnou osobní zkušenosti.

Toni Crabb se narodila v roce 1970 v Harare (Zimbabwe), žije a pracuje v Barceloně. Vystudovala akademii výtvarných umění v Madridu (Universidad Complutense), kde v roce 1999 absolvovala doktoranské studium zaměřené na dějiny současného umění. Pravidelně vystavuje od roku 1990.

Během měsíčního tvůrčího pobytu v Otevřených Ateliérech Toni Crabb plánuje dokončit jeden ze dvou rozpracovaných projektů. První z nich je založen na zpracování obrazového materiálu /videa a fotografií/ z jejího pobytu v Zimbabwe, v zemi poznamenané ekonomickými a sociálními problémy, které mají tížívý dopad na psychiku lidí, kteří jsou odsouzení přežívat v paranoidním a depresivním prostředí.

Druhý z připravovaných projektů využívá 8mm film a různorodé filmové a editační techniky. Jeho náplní jsou záznamy zvířat v nejrůznějších prostředích, které jsou poznamenány viditelným vztahem k lidským bytostem, které je často zneužívají. Omezený pohyb zvířat uvnitř lidmi určených životních zón asociuje komplexitu problému /nejen zvířecí/ existence.

Toni Crabb

Země 

Zimbabwe, Španělsko

Medium 

multimédia