školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Martin Blažíček

Narozen 1976, studoval na IZV UK a je absolventem FAMU, obor střihová skladba. Pracoval jako promítač, studiový technik Radio Free Europe pro Írán, vedoucí kina Oko v Praze, dramaturg experimentálního prostoru Roxy/NoD pro intermédia a hudbu, dva roky byl projektovým manažerem asociace Mlok. Podílí se na realizaci projektu Nejmilejší zvuky Prahy.

Je autorem asi deseti krátkých filmů na formátu 16mm (1997-2001) a několika videí (od 2004), v posledních letech se intenzivněji věnuje mediální performanci a živému filmu. V roce 2000-2002 vystupoval se skupinou filmové performance Ultra, od roku 2007 vystupuje v live cinema projektu Mikroloops a v dalších příležitostných formacích s Kateřinou Zochovou (jako 42:43 asi), Michailem Cabowitzem, Stanislavem Abrahámem, Georgijem Bagdasarovem a dalšími. V současnosti se věnuje rozvoji intermediální performanci na pomezí filmu, videa, kutilské optiky a mechaniky a programování v prostředí Quartz Composer.

Živě vystupoval, vystavoval a představil filmy mj. v Lux London, Anthology Film New York, DDM Gallery Shanghai, Theatre Project Baltimore, Diapason New York, City Gallery Leeds, Arnolfini Bristol, MAK Vídeň, Entropia Gallery Wroclaw, Zamok Ujazdovski Varšava, Dom kino Minsk, Art Factory Lodz, Cinema Nova Brusel, Galerie Rudolfinum Praha, IFF Rotterdam, ad.

Příležitostně publikuje v časopisech (Cinepur, A2, Film a doba, Kino-ikon, 3/4 revue) a věnuje se kurátorské činnosti a dramaturgii (LFŠ Uherské Hradiště, CinepurChoice).

Země 

Česká republika

Medium 

film, video