školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Yota Ioannidou

Hostující umělec
1.9.31.10.

Yota Ioannidou (*1976 Athény) absolvovala Akademii výtvarných umění v Athénách a magisterské studium na Fine Arts/Public Art, Dutch Art Institute v Holandsku. Svoje práce, většinou zaměřené na sledování společenských, sociálních, ekonomických a estetických proměn v různých kontextech, představila v Bruselu, Athénách, a na mezinárodní výstavě architektury v rámci 9.bienále v Benátkách (2004).

Její poslední realizací je studie post sovětské obrazivost Armenia Dreaming, na které spolupracovala se sdružením Partizan Publik a Duch Art Institut, (Yerevan/Armenia 2008). Žije a pracuje v Řecku a Nizozemí.

V Otevřených Ateliérech bude pokračovat v rozpracovaném projektu sledujícím architektonické, sociální a ekonomické změny spojené s přesunem tovární výroby směrem na Východ za levnější pracovní silou. Jedna athénská a jedna pražská společnost opustila svoje původní tovární haly, které následně prošly rekonstrukcíí a změnou původní funkce. Yota shromažďuje výpovědi a svědectví propuštěných zaměstnanců a lidí z bezprostředního okolí, které konfrontuje s fotografiemi nových architektonických celků vzniklých na místě původních továren.

Yota Ioannidou

Země 

Řecko

Medium