školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Robert Piotrowicz

Hostující umělec
1.9.31.10.

Robert Piotrowicz je jedním z nejproduktivnějších umělců na polské experimentální hudební scéně. Jako instrumentalista pracuje se systémem vytvořeným z elektrické kytary a analogových modulárních syntezátorů. Jeho ostatní tvorba zahrnuje elektro-akustické studio kompozice, skladby pro divadla a účast v mezioborových uměleckých projektech a zvukových instalacích. Vydal několik alb svých sólových projektů, poslední "Lasting Clinamen" z roku 2008 zaznamenalo značné uznání odborné veřejnosti.

Robert Piotrowitch jako instrumentalista a skladatel často spolupracuje s Anna Zaradny, Burkhard Stangl, Zbigniew Karkowsk. Ostatní spolupráce z posledních let zahrnují hudebníky jako Jerome Noetinger, Xavier Charles, Lasse Marhaug, John Hegre, Valerio Tricoli, John Butcher, Tony Buck, Oren Ambarchi, Kevin Drumm, Kasper T. Toeplitz, Lionel Marchetti a další.

Účastnil se mezioborových projektů Zmartwychwstanie, Homage, TOJTOJ, Summe von Nullen a Definition, v Čechách spolupracoval na vystoupení "Hra na Ohradu" (režie: L. Jiricka, text: Stanislav Dvorský, Praha 2008).

Participoval na mezinárodních festivalech "In Between" Chicago 2001, Jazz in E. in Germany, Copenhagen Jazz Festiwal 2001, Audio Art Festival 2000, Muzyka z Mozgu 2000, Artgenda 2002, Horbar Festival Hamburg 2002, ALTF4 Warszawa, Nova Paka 2003, Inländer Raus! Berlin 2003, SKIFF, NPAI Pathenay, Aux Pole'n, Densities 2005, Ultra Hang 2007, Hapzura 2007 Club Transmediale 2008, Stimul 08, atd.

Společně s Annou Zaradny vede hudební label Musica Genera a stejnojmenný hudební festival.

V Praze bude realizovat zvukový projekt DRAMMOPHON postavený na interpretaciích moderní literatury pomocí komponované elektroakustické hudby. Primární formou slovního projevu byla původně byla řeč a zpěv. Tento projekt odkazuje k prapůvodní podobě umělce - zpívajícího básníka, podobně jako byl Homér nebo Orfeus. Drammophon má otervřenou konečno formu: od jednoduché audio nahrávky, přes rozhlasové vysílání až po instalaci v galerii za použití vícekanálového zvuku a projekcí. K účasti na projektu jsou přizváni čeští umělci Lukáš Jiřička a Michal Rataj.

Robert Piotrowicz

Země 

Polsko

Medium