školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Xavier Charles

Workshop

Xavier Charles

Dílna volné improvizace
10.4.12.4.

Francouzský klarinetista, hráč na vibrující reprosoustavu a respektovaný improvizátor Xavier Charles povede opět po čtyřech letech dílnu volné improvizace v hudbě v galerii Školská 28. Bohaté hudební vzdělání, letitou pedagogickou praxi, intenzivní spolupráci s hudebníky i vlastní zkoumání hraničních možností hudby uplatňuje Xavier Charles v mistrovských dílnách na konzervatořích a hudebních školách v Evropě i obou Amerikách.

Jeho tvorba sahá od elektroakustické improvizace, přes zvukovou poezii až po hlukový rock. Vystupuje na význačných festivalech improvizované hudby a jazzu v celé Evropě jako člen různých uskupení i sólově. Při svém ohledávání možností hudebního vyjádření Charles využívá speciální reprosoustavu, s jejímiž vibracemi dále experimentuje a vytváří zvukové vesmíry, propojující improvizovanou hudbu, výtvarné umění a elektroakustiku.

Třídenní dílnu budou spolu s Xavierem Charlsem dotvářet účastníci, prostor a aktuální atmosféra. Dílna bude zakončena v nedělní podvečer společným koncertem a koncertem Xaviera Charlse, Zdeňka Závodného a dua +x (Tomáš Mika a Ian Mikyska).

Časový harmonogram:
pátek 10.4. 17:30-20:30
sobota 11.4. 10:00-12:30; 14:30-17:00
neděle 12.4. 10:00-13:00
(včetně přestávek dle dohody)

Počet míst na dílnu je omezený na max. 12 účastníků.
Kurzovné: 800 Kč.

Registrace na e-mailu: petr.vrba@post.cz
O potvrzení účasti budete informováni.

Dílna je součástí třítýdenního rezidenčního pobytu Xaviera Charlese v Praze v rámci tvůrčích pobytů programu galerie Školská 28.

Entry Fee: 800 Kč

Xavier Charles

Workshop

Xavier Charles

free improvisation workshop
10.4.12.4.

A workshop lead by highly respected French clarinetist, electronic musician, improvisor and lecturer Xavier Charles focused on free improvisation.

The work of clarinetist Xavier Charles ranges from noise to electro-acoustic via sound poetry. He has played in numerous new music festivals in France and abroad.

In his work with groups and collectives, he has also collaborated with Martin Tetrault, The Ex, Ingar Zach, Pierre Berthet, Axel Dörner, Ivar Grideland, John Butcher, Jacques Di Donato, Frédéric Le Junter, Otomo Yoshihide, Getachew Mekuria, Christian Wallumrod, Emmanuelle Pellegrini, Lionel Marchetti, Jean-Philippe Gross, Michel Doneda and Frédéric Blondy; and the collectives (Dans Les Arbres, Ouie-Dire, ONCEIM, No Spaguettitti Edition, Chris Burn Ensemble, Atmosphérique).

Currently his musical research ranges from performance on the clarinet to the installation of vibrating speakers, at the edge of improvised music, noisy rock and electro-acoustic sound. He is deeply involved in the music world as an organizer of the festival "Densités".

Schedule:
Friday 10.4. 17:30-20:30
Saturday 11.4. 10:00-12:30; 14:30-17:00
Sunday 12.4. 10:00-13:00
(including breaks)

Capacity is limited to 12 participants.
Workshop fee: 800 CZK.

Information and registration: petr.vrba@post.cz
You will be informed if your attendance is confirmed.

Entry Fee: 800 Kč