školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Miroslav Tóth

Hostující umělec
1.1.31.3.

Miro Tóth je mladý hudební skladatel, performer, saxofonista a hudební teoretik. Specializuje se na problematiku hudební performance audiovizuálního díla (videoklip, filmovou hudbu, videoart v interakci s hudební složkou...), hudební kompozici, dějiny hudby 20. století až po současnost - včetně jazzu, experimentálních hudebních projevů nebo metalu, hardcoru, punku, noise music, atd.)

Vyvíjí aktivní koncertní činnost na Slovensku a v zahraničí, vede sérii hudebních workshopů. Realizoval autorský projekt Frutti di mare. Je zakladatel a umělecký vedoucí Improvizačného symfonického orchestra Musica falsa et ficta. V současnosti realizoval první CD se seskupením Dunkel Therapy, kde napsal skladby ve spolupráci se skladatelem Martinem Burlasem. Aktivně spoluúčinkuje v experimentálních hudebních projektech: Shibuya Motors a Q30J666222. Mezi jeho spoluhráče patří například Slavomír Krekovič (Shibuya Motors), Daniel Kordík (Urbsoubnds), Andrej Gál (Shibuya Motors), Michal Paľko (Trio pre interpretáciu súčasnej hudby), Ján Oriško (Dunkel Therapy), Peter Čaputa (Dunkel Therapy), Martin Burlas (Dunkel Therapy), Marek Piaček (Musica falsa et ficta) a mnozí jiní.

V roce 2010 skladatelsky spolupracoval s režiséry: Evou Krížkovou (spot k časopisu Kinečko), Ivanem Ostrochovským (Masahiko) a Róbertem Kirchhoffem (Duch v stroji). Vedle pedagogické činnosti v současnosti působí ako editor a manager v Hudebním centru v Bratislavě.

Miro Tóth je rezidentem galerie v rámci programu Visegrad Artist Residency Program. visegradfund.org/residencies/varp

Miroslav Tóth

Země 

Slovensko

Medium 

sound art, hudba