školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Mario van Horrik

Zvukový umělec a hudebník, od roku 1994 působí ve dvojici s Petrou Dubach. Oba vycházejí ze stanoviska, že zvuk a pohyb znamenají totéž: bez pohybu (vibrací) bychom nebyli schopni slyšet nic a z tohoto poznatku přistupují k různým médiím a žánrům: instalace, díla site specific, performance, koncerty, atd. Proměnlivá a dočasná charakteristika zvuku a pohybu znamená, že většina jejich realizací má krátké trvání a jejich práce nejsou objekty, určené k prodeji. Používají jednduché předměty a fyzikální jevy: zpětnou vazbu, struny, papír, měď, hliník, vzduch, světlo, sklo, ventilátory. Pokud je to potřeba používají také elektronická média a technologie, které používají pro specifické projekty.

Jejich zvukové instalace byly vystaveny například v: Palác Ujazdowski, Varšava; Art in General,
New York; Synagoga na Palmovce, Praha; Cinema Rex, Bělehrad; Galerie Artetage, Vladivostok; Museum School of Fine Arts, Boston; Amber festival, Istanbul.

Koncerty: Experimental Intermedia, New York; Stedelijk Museum, Amsterdam; Interzone Festival, Novi Sad; Ringring festval, Belgrade; BOA, Lucerne; LOGOS, Ghent; Festival Experimental Music, Munich; Audio Art Festival, Krakow. Hermit, Plasy, atd.

Performace: Castle of Imagination, Usztka, Poland; PAF, Cleveland; Cuba Culture, Muenster; Interaczje, Piotrkow Trybunalski, Poland; Spritzenhaus, Hamburg.

Mario je člen skupiny Antarctica a The Maciunas Ensemble (Paul Panhuijsen, Jan van Riet a Leon van Noorden).

Mario van Horrik

Země 

Nizozemí

Medium 

zvukové umění