školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Hlavní Galerie

Proč jsme tady

Www.youtube.com/procjsmetady
7.1.8.1.
Po 7.1. - 19:00

Aleš Bělohradský, Jitka Čechová, Neil Daniels, Tereza Drahoňovská, James Epps, Hali Chappell, Eva Kaniová, Petra Lelláková, Barbora Maštrlová, Květa Mudruňková, Clare Pastorius, Kamila Pajerová, Jacques Rogers, David Šmíd, Jana Trávníčková

Název workshopu a výstavy parafrázuje jednu z věčných otázek, které se od nepaměti snažíme zodpovědět. Marnost úsilí nicméně neodrazuje od nových pokusů. Považována za základní mystérium, tato otázka prolíná naší existenci a jako taková je její interpretace předmětem proměn společnosti, které jsou de fakto středem naší pozornosti. Vzhledem k nejistotám obnažujícím znepokojující stránky bytí stává se často vděcným tématem demagogů a populismu, zároveň je však zdrojem tvůrčí motivace a energie jak ve vědě tak v umění.

Součástí projektu je také Youtube prostor www.youtube.com/procjsmetady kde účastníci prezentují své nápady a realizace.

Workshop ověřuje možnosti spolupráce vysokých uměleckých škol z různých zemí na konkrétních společných tématech. Stává se tak jednou z možných forem perspektivně se rodícího projektu Evropské Laboratoře Environmentálního Designu a Umění, která se má stát mezinárodní platformou umělecké koexistence na akademické rovině.

Zúčastněné školy a pedagogové:

Fakulty umění a architektury, Technická univerzita v Liberci, doc. Stanislav Zippe, VŠUP, Vysoká škola uměleckoprůmyslová, Praha, prof. Kurt Gebauer.

Pedagogické vedení dílny: Jan Mladovský, Senior Lecturer,
Fakulta volného umění, Norwich School of Art and Design, Norwich, UK.

James Epps

Další fotografie 

Petra Lelláková, Jana Trávníčková, Kamila Pajerová
Aleš Bělohradský
Jacques-Rogers