školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Otevřené Ateliéry Open v Dolních Počernicích

Menu: jarní míchanice
Čt 20.3. - 18:15

Otevřené Ateliéry, Třída nár. hrdinů 39, Praha-9 – budova oranžérie v zámeckém parku

Spojení: 16:40 vlakem z Masarykova nádraží směr Kolín do zastávky Dolní Počernice (17 min.), poté pěšky do centra ke kostelu.

Menu: původní jarní míchanice (čerstvá vejce, zelené cibulky a rašící kopřivy)

Seznámení s rezidenčním centrem Otevřené Ateliéry a tvorbou umělců, kteří zde realizují svůj tříměsíční tvůrčí pobyt. Pozvání do ateliérů Wojciecha Łazarczyka (Pol), Tamáse Oszvalda (Maď) a Morgana Craiga (USA).

Wojciech Łazarczyk (malba) – Absolvent Akademie výtvarných umění v Poznani (1990). V roce 2002 oceněn Grantem ministra kultury v Polsku, zastoupen na mnoha mezinárodních přehlídkách současné malby. Pobyt v OA 1/08-3/08 je podpořen Mezinárodním visegrádským fondem – Visegrad Artist Residency Programme (VARP).

Morgan Craig (malba) – Absolvent Akademie výtvarných umění, Philadelphia, USA (2003). Vystavuje často v USA a Kanadě. Pobyt v OA 2/08-4/08 je realizován s částečnou podporou Pennsylvania Council on the Arts.

Tamás Oszvald (intermédia) – Absolvent Akademie výtvarných umění v Budapešti (2005), účastník workshopu Steiny a Woody Vasulky v Salzburgu (2003). Pobyt v OA 2/08-4/08 je podpořen Mezinárodním visegrádským fondem – Visegrad Artist Residency Programme (VARP).

Cílem projektu Otevřené ateliéry je poskytovat zázemí pro tvorbu umělců, přispívat k rozvíjení kontaktů mezi zahraniční a českou uměleckou komunitou. Od doby zahájení v roce 1997 program hostil přes stovku umělců z celého světa. Od roku 2005 je projekt začleněn do programu Unesco International Fund For the Promotion of Culture – Unesco-Aschberg Bursaries Fund.

open house at oa

Další fotografie 

Jarni míchanice 2
Jarni míchanice 3
Jarni míchanice 4 - Craig Morgan
Jarni míchanice 5 - Wojciech Łazarczyk
Jarni míchanice 6