školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert Projekce

BA: SPEV

Site specific audiovizuální performance pro Školskou 28
Po 9.2. - 20:00

Kurátorka Lívia Roszás

Skupinu BA tvoří 6 studentů budapešťské Akademie výtvarných umění a zabývá se zvukovým uměním, zvukovými instalacemi a performací.

Při performancích přeměňujeme prostor a modifikujeme jeho vizuální tak, aby došlo k propojení s hudbou. Tím se snažíme vytvořit živou site-specific zvukovou instalaci, organické, neustále se proměňující prostředí improvozované hudby.
Definujeme naší hudbu jako elektro - akustickou. Její základní znaky jsou experimentální elektronika a terénní nahrávky.

Členové skupiny BA vycházejí z různých oborů umění, ale jejich cíle jsou podobné: transformace prostoru, kde zvuk a zvukově generované prostředí tvoří živou jednotu.
V poslední době je naším cílem zkoumat podobné druhy umění a integrovat je tak, že divák je konfrontován s našimi programy, přednáškami a kurátorskými projekty. Hledáme také přiležitost spolupracovat s dalšími umělci, hudebníky a skupinami.
Performance SPEV spočívá v živě hrané hudbě rozprostřené po prostoru celé galerie. Nepřetržitá proměna udržuje diváka v pohybu, takže může vnímat celkovou strukturu z různé perspektivy během provedení skladby.

BA:Blazsek András - kytara, laptop, terénní nahrávky;Kiss Máté - kytara, laptop;Kovács Imrich - perkuse;Nagy Gergő - synth, laptop, samplování;Pethő Zoltán - laptop, vizuály;Zérczi Attila - vizuály, dokumentace

Podpořeno Maďarským kulturním střediskem v Praze.