školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Hlavní Galerie

Miloš Šejn

Zahradničení
10.3.13.3.
Po 9.3. - 19:00

Multimediální instalace

Pohled do rozsáhlého genealogického archivu autora, interpretovaného metodologií filozofie rostlin.
Program
I. Zahájení v pondělí 9. března 2009 v 18.00, úvod Miloš Vojtěchovský "zahrad-ničení, botanika a aromatologie", dále "Magnetisování semen , následuje Magnetisování semen vztahováním rukou.

II. Ve středu 11. března od 18.00 Sklizeň, Shrabování zvuků a Kompostování obrazů za asistence HANDA GOTE, vizuálního a fyzického divadla.

Předjarní instalace Miloše Šejna pro Školskou 28 organicky spojuje jeho celoživotní fascinaci přírodou, přírodními vědami, uměním a duchovním prožitkem, který tyto zmíněné fenomény prostupuje. Motiv zahrady a botaniky prozrazuje v jeho sbírkové i prospektorské aktivitě nejen svůj každodenní a hospodářsky utilitární význam, ale i náboj zjevení. Patrně není zcela náhoda, že Komunikační prostor Školská 28 se z jedné strany tiskne k podloží opuštěné, zarostlé zahrady, ukryté mezi vysokými stěnami domů.

Miloš Šejn využívá širokého rejstříku výrazových prostředků - kresby, malby, nová média a projekty site specific, realizace v historické krajině; píše teoretické reflexe. Původně se věnoval fotografii a nalezeným objektům, od 70. let zážitky putování krajinou zachycuje malbou a kresbou, později přecházející v texty a kresbu textem; rozvíjí koncepty autorské knihy. Hledá nové cesty těsného prolnutí vlastního subjektu do výtvarného díla, inspiruje se projevy mimoevropských kultur, rituálními kresbami a art brut. Vedoucí ateliéru konceptuální tvorby intermediálního oddělení na Akademii výtvarných umění v Praze a iniciátor dílen Bohemiae Rosa, o mezioborových vztazích a historické humanizované krajiny a divočiny v nás samých.

HANDA GOTE je projekt pro výzkum a vývoj tanečního a pohybového divadla, výtvarného divadla, hudby a zvukového designu a integraci vědy a technologie v umění.

Miloš Šejn

Další fotografie 

miloš šejn
Miloš Šejn
Miloš Šejn - Zahradničení (1), vernisáž
Miloš Šejn - Zahradničení (2), vernisáž
Miloš Šejn - Zahradničení (5), vernisáž - Experiment s mluvicí kapustou (Miloš Vojtěchovský)