školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Projekce

Eutopie

Pá 27.3. - 20:00

Eutopia je improvizovaná video performance vytvářející nové architektonické struktury na základě obrazového materiálu Prahy a Londýna. Tématem je architektura a pohyb: způsob jakým architektura pohyb vymezuje ve struktuře města a zároveň je jím vizuálně proměňována. Výstupem performance je projekce složená z řady vizuálních fragmentů městského prostředí, vytvářejících ve společné kompozici nový celistvý prostor. Performance sestává ze dvou současně provedených představení v Praze a Londýně, prolnutých do jediného obrazu současně promítaného v obou místech. Perfomeři pracují v prostředí on-line streamovacího software Keyworx, který umožňuje používat projekční plochu jako plátno, na které lze klást jednotlivé sekvence a videosmyčky a současně je prostřednictvím sítě sdílet na dvou vzdálených místech.

Perfomeři pracují v prostředí on-line streamovacího software Keyworx, který jim umožňuje používat projekční plochu jako plátno, na které lze klást jednotlivé sekvence a videosmyčky a současně je prostřednictvím sítě sdílet na dvou vzdálených místech.

Autoři

Martin Blažíček
Autor řady experimentálních filmů a performancí, absolvent FAMU, bývalý člen skupiny Ultra, příležitostný autor textů o experimentálním filmu. V současnosti se zabývá především expanded cinema a filmovou performancí.

blazicek.net

Steven Ball
Nar. 1960 v Londýně, filmař a videoumělec, absolvent Maidstone College of Art, v 80.-90.letech žil v Melboune, kde se podílel na činnosti Melbourne Super 8 Film Group. Autor řady filmů, videí a performancí a zvukových instalací. V současnosti žije v Londýně, kde pracuje na Central St. Martins College.

www.steven-ball.net

Eutopia

About the Artist