školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Performance Screenlab

Mikroloops - Fear and Trembling

Host: Yan Jun (China)
Čt 25.11. - 20:30

Premiéra nového programu skupiny Mikroloops. Multiscreen 16mm, živý zvuk.

Představení vycházející z estetiky amatérského explicitního videa v internetovém prostoru převedeného na filmové projekce 16mm s improvizovaným zvukem.

Mikroloops ve svém novém programu Fear and Trembling znovu používají mnohovrstevné filmové 16mm projekce. Výchozím zdrojem obrazu je amatérský videomateriál pocházející z různých explicitních videoserverů (***tube.com). Z původních videí jsou využity pouze minimální fragmenty několika okének v nichž navíc nedochází k téměř žádnému pohybu. Původní poslání záznamů je s chladnou precizností převedeno na chvění, vibrato zamrzlých obrazů postupně gradujících k stroboskopickému závěru. Jednou z inspirací byly i různé před-kinematografické technologie, respektive animační přístroje využívající stroboskopický jev. Současné obrazy pocházející z hlubin internetu jsou tak znovu převedeny v základní pohyb dvou fází, ačkoli v tomto případě nejde ani o animaci objektů, jako o oživení celého vnitřního prostoru videa. Technicky zakódovaný obraz videostreamu je znovu remediován na povrch 16mm filmu včetně jeho nedokonalostí a kompresních chyb. V tomto smyslu představení rozvíjí hru mezi různými typy zkreslení a typickými estetickými vlastnostmi média napříč digitálním a analogovým prostorem.

Stanislav Abrahám - max/msp, elektronika
Georgij Bagdasarov - gramofon, elektronika
Martin Blažíček - film 16mm, optické objekty
Michail Cabowitz - pd, elektronika


Yan Jun (nar. 1973) je čínský hudebník umělec pracující se zvukem a jazykem. Jeho polem působnosti je hluk zpětné vazby, hlasová improvizace, terénní nahrávky, site-specific instalace, současně se věnuje kurátorské činnosti. Je zakladatelem festivalu Mini Midi (od r.2005) a hudební série SubJam. Současně hraje v proměnlivé skupině Tie Guan Yin a v projektu FEN (Yoshihide-Hankil-Cheewai-Jun). Publikoval řadu textů a čínské nové hudbě a několik sbírek autorské poezie. V současnosti žije v Pekingu.