školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Enrico Malatesta / Miro Tóth & hosté

volná improvizace
Pá 27.1. - 20:30

Enrico Malatesta (1985, původem z italské Ceseny) je perkusionista aktivní na poli soudobé, elektroakustické a improvizované hudby. Již od konzervatoře se zaměřuje na orchestrální a sólové hraní, jeho hlavním zájmem je snaha přehodnotit úlohu perkusionisty na základě studia akustických dimenzí a materiálních kvalit perkusních nástrojů.
Kromě vlastních sólových projektů hraje sólový repertoár významných skladatelů 20. století (Cage, Feldman, Stockhausen, Brown). Často hraje s perkusionisty Christianem Wolfarthem a Seijirem Murayamou, mezi další spoluhráče patří Giuseppe Ielasi, Robin Hayward, Tristan Honsinger, Urs Leimgruber, Franz Hautzinger, Eugene Chadbourne aj.
Od roku 2007 navíc spolupracuje s divadelní skupinou Teatro Valdoca, různými tanečníky, výtvarnými umělci a performery, vede interdisciplinární workshopy a pořádá koncerty, aby podpořil šíření soudobé hudby ve své oblasti.

Miroslav Tóth je
hudební skladatel, performer, saxofonista, teoretik.

Specializace na problematiku hudební performance, audiovizuálního díla (videoklip, filmová hudba, videoartu v interakci s hudební zložkou...), hudební kompozice, historie (hudby 20. století až po současnost včetně jazzu, experimentálních hudebních projevů, nebo metalu, hardcoru, punku, noise music, atď...)

Aktivní koncertní činnost na Slovensku a v zahraničí, vedení hudebních workshopů. Autorská realizace projektu Fruttu di mare. Zakladatel a umělecký vedoucí Improvizačného symfonického orchestru Musica falsa et ficta. V současnosti realizace prvního CD se seskupením Dunkel Therapy, kde je autorem skladeb ve spolupráci se skladatelem Martinem Burlasem. Aktívně spoluúčinkuje v experimentálních hudebních projektech: Shibuya Motors a Q30J666222. Mezi jeho spoluhráče patří Slavomír Krekovič (Shibuya Motors), Daniel Kordík (Urbsoubnds), Andrej Gál (Shibuya Motors), Michal Paľko (trio pre interpretáciu súčasnej hudby), Ján Oriško (Dunkel Therapy), Peter Čaputa (Dunkel Therapy), Martin Burlas (Dunkel Therpay), Marek Piaček (Musica falsa et ficta) a mnozí jiní.

V roce 2010 skladatelská spolupráce s režiséry: Evou Krížkovou (spot k časopisu Kinečko), Ivanem Ostrochovským (Masahiko) a Róbertem Kirchhoffem (Duch v stroji).

Vedle pedagogické činnosti v současnosti působí ako editor a manager v Hudebním centru v Bratislavě.
Hudobný skladateľ, performer, saxofonista, teoretik a nadšenec automobilovej značky SAAB.

Miro Tóth vystoupí s pozvanými místními improvizátory a jestli dojde na společný jam s Enricem Malatestou bude záležet na momentálním rozpoložení účastníků i rozložení energie v galerii.

Vstupné: 100 Kč – Snížené: 80 Kč