školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Performance Screenlab

Outer Scan / Zenial, VJMB

Po 14.5. - 22:00

Outer Scan je duo Kateřiny Bílkové a Fabiana Scharpfa. Spolupráce, která vznikla v rámci společné dílny v Kolíně na Rýnem, vyústila v audiovizuální představení využívající scanner a tělo jako základní vizuální nástroj. Samotné skenování je pomocí kontaktních mikrofonů a senzorů zdrojem i pro zvukovou kompozici, která je zpětně prostřednictvím zvukové analýzy přenášena do obrazu. Skenování svršků, s tělem souvisejících předmětů a těla samotného přináší do jinak těžkopádného procesu elektronického čtení obrazu témata fyzické performance a koexistence techniky, člověka a elektronických procesů.

Kateřina Bílková - scanner, live video
Fabian Scharpf - elektronika, prostorový zvuk

Zenial (Lukasz Szalankiewicz) je polský zvukový umělec, historik soundartu a kurátor současné elektronické hudby. Jeho tvorba se pohybuje v širokém rozmezí od soundartového výzkumu přes audiovizuální performance až k interaktivním instalacím. Vydal album Zenial and Palsecam, je polovinou dua AABZU s Maciejem Szymczukem. Je spoluzakladatelem labelu Audiotong, platformy pro experimentální hudbu a soundart, která působí v Krakově od roku 2005. V současné době pobývá na tříměsíční rezidenci v galerii Školská 28, podpořené Mezinárodním visegrádským fondem.

VJMB je akronymní název VJ-ského projektu Martina Blažíčka zaměřeného na výzkum stroboskopického efektu v prostředí živého audiovizuálu.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč