školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Strotter Inst. + Phaerentz + Bagdasarov

gramofonový trojboj
Čt 6.9. - 22:00

Zahájení podzimní sezóny se třemi hráči na gramofony.

Strotter Inst. je umělecké jméno švýcarského hráče na gramofony, vizuálního umělce a architekta Christopha Hesse. Hess nepřistupuje ke gramofonu jako k pouhému nástroji na přehráváníi elpíček, ale jako ke specifickému hudebnímu nástroji. Staré švýcarské gramofony značky Lenco preparuje gumovými lanky a dalšími předměty denní potřeby. Vytváří z nich tak jakési novodobé obdoby flašinetu, generující podmanivě minimalistická, převážně basová ostináta.

Phaerentz (Petr Ferenc) je turntablista a hráč na jiné přehrávače a elektronická zařízení. Je známý především jako člen skupin Birds Build Nests Underground, Radio Royal a dua s Martinem Janíčkem. Ve své tvorbě uplatňuje prvky aleatoriky, improvizace, zvukové koláže, práce s audio-readymade a recyklace.

Georgij Bagdasarov započal svou hudební dráhu jako kytarista v psychedelickém punkovém bandu a přes konceptuální techno dospěl do oblasti volné improvizace. Svoji tvorbu rozvíjí v instrumentáři předmětů nalezených většinou na bleším trhu. Hraje na saxofon, kytaru preparovanou nalezenými předměty a v neposlední řadě na gramofon. Nahrával a vystupoval s řadou hudebníků v oblasti jazzu, noisu, electronica a dalších žánrů, například Richard Deutsch, Jerome Noetinger, Yoshio Mashida, Les Halmes, Dill, Yutaka Makino, DJ Sniff, Nikolay Rubanov, Fitz Ellarald ad.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč