školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert Screenlab

Labycz/Lebik Duo / Federsel / nula.cc

elektroakustická hudba, video, jako host: Federsel / nula.cc
Po 13.5. - 21:00

Série Screenlab pokračuje českou premiérou americko-polského dua. Labycz/Lebik hrají elektro-akustickou hudbu a volnou improvizaci, jako host vystoupí Tomáš Procházka aka Federsel - jeden z nejaktivnějších hudebníků současné místní experimentální scény a projekt nula.cc s novým videem.

Brian Labycz je mladý chicagský experimentální hudebník. V poslední době hraje hlavně na modulární syntetizer, ale v jeho rejstříku najdeme akustické nástroje, digitální nástroje, využívá terénní nahrávky a staví nástroje vlastní konstrukce. Vystupuje samostatně i v různých seskupeních, vydal disky v USA a v Japonsku. Organizuje koncerty v Chicagu i v zahraničí (například sérii Myopic Improvised Music a cyklus Protest v Heaven Gallery).

Polský hudebník a zvukový umělec Gerard Lebik se zabývá zvukovým uměním a hudbou, vystupuje jako improvizátor, nebo jako skladatel kompozic. Používá akustické, elektronické, nebo elektroakustické hudební formy, hraje například na tenor saxofon, contralto klarinet, zopan wave generatory, elektroniku, vzduchové kompresory, analogové video feedback, zvukové objekty a různé počítačové programy. V roce 2007 absolvoval Hudební akademii ve Wroclawi. Začal s vážnou hudbou, jazzem, volnou improvizací a postupně směřoval k experimentálnímu zvuku a hlukovým plochám. Hrál mimo jiné s hudebníky jako jsou Eryck Abecassis, Kazuhisa Uchihashi, Rob Mazurek, Keith Rowe, Hernani Faustino, Gabriel Ferrnandini, Noritaka Tanaka, Bettina Wenzel,Hans w Koch, Joker Nies, Jaimie Branch, Anton Hatwich, nebo Marc Riordan.

Tomáš Procházka aka Federsel je hudebník, improvizátor, zvukový umělec, divadelník a performer. Je členem divadel Buchty a loutky a HANDA GOTE research&development a hudebních projektů B4, Gurun Gurun, Radio Royal, Federsel & Mäkelä, Uranus, Wabi Experience a také vystupuje solově jako Federsel. Pracuje s terénními nahrávkami, mediální archeologií, elektrickými a akustickými nástroji i čistě elektronickými systémy, založenými většinou na analogové elektronice. Ve své sólové tvorbě využívá zvukových interferencí, zpětné vazby, elektromagnetického rušení a parazitních zvuků. Vystupuje se svou verzí no input mixing boardu.

Projekt nula.cc amerického intermediálního umělce Lloyda Dunna je experimentální filecast provozovaný od roku 2009 na adrese http://nula.cc. “55505 pareidolia” je obrazový esej, meditace sestavená z nalezených materiálů, zvuky z filmů a radio vysílání z vesmíru.

Vstupné: 90 Kč – Snížené: 60 Kč