školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Performance Projekce Screenlab

Boutique

Audiovizuální večer skupiny umělců z Kolína nad Rýnem
Pá 24.5. - 21:00

V rámci audiovizuálního večera se představí umělci z kolínského kulturního prostoru Boutique - Raum für temporäre kunst.

Andreas Oskar Hirsch, Balz Isler a Tina Tonagel představí svoje aktuální audiovizuální projekty. Andreas Oskar Hirsch, který se ve své tvorbě pohybuje napříč různými médii, má bohaté zkušenosti v propojení hudební improvizace a současného výtvarného umění. Ve svých performancích se hravě zabývá automatizovanými procesy s konceptuálními aspekty. Balz Isler pracuje s principy prezentace digitálních dat. Jejich neustálým přepisováním a převáděním je v reálném čase transformuje ve formě zvuku, videa, fotografie a textu. Tina Tonagel se zabývá zvukovými kinetickými instalacemi. V současnosti aktualizuje experimentování se zpětnými projektory. Přetváří je v pohybové projekční aparáty pomocí dalších inovativních mechanických konstrukcí. Hostem večera bude překvapení na pražské audiovizuální scéně.

Alternativní nekomerční prostor „Boutique - Raum für temporäre kunst“, v nehostinném betonovém okolí hlavní stanice kolínského metra Eberplatz, je otevřenou platformou pro současné umělecké a kurátorské experimenty. "Site" a "space" specifické instalace současných umělců definují zaměření kulturního programu projektu. Vybraní umělci z Boutique Rftk se prezentují v rámci festivalu Multiplace v Brně a následně v Praze a v Berlíně. Speciální poděkování umělcům a organizátorům Maximilianu Erbacher a Yvonne Klasen.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 50 Kč