školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Projekce

Pavla Sceranková - autorská videoprojekce

Čt 12.12. - 19:30

V rámci dalšího autorského večera se tentokrát představí Pavla Sceranková. Umělkyně pracuje se sochařskými formami a velmi svobodně experimentuje s různými materiály, které koncipuje do modelových situací či komplexních instalací. Důležitým aspektem je také míra participace. Akce či manipulace u některých objektů je předpokladem jejich uvedení do pohybu či kontextu instalace. Autorka tak definuje vlastní koncepci prostoru a jeho percepce. Ve svých dílech zkoumá rozměry vizuální zkušenosti a především paměť, zejména ve vztahu její aktualizace v momentální situaci a kontextu.
Neoddělitelnou částí autorčina portfolia jsou videa ať už ve formě dokumentace performancí či samotných objektů, které tak získávají další rozměr. V rámci večera budou projekty představeny retrospektivně, včetně posledních prací.
Pavla Sceranková studovala na Akademii Výtvarných umění v Praze. Od roku 2000 žije a pracuje v České Republice. V současné době působí na Katedře výtvarné kultury a textilní tvorby v Hradci Králové.

Pavla Sceranková 4

Další fotografie 

Pavla Sceranková 1
Pavla Sceranková 2
Pavla Sceranková 3
Pavla Sceranková 6
Pavla Sceranková 7
Pavla Sceranková 8