školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Lucie Vítková

Ideas and Techniques
Čt 16.1. - 19:30

Ideas and Techniques je název nového alba (pan y rosas 2014), kde autorka představuje některé akordeonové techniky, které sesbírala během své improvizační praxe. V těchto kompozicích se snaží hrát určitý jev v koncentrované podobě, tak aby vyzněl jeho charakter intenzivně a jasně. Každá skladba je jako mechanismus se specifickým přirozeným chováním, které určuje její hudební strukturu.

Z alba Ideas and Techniques Lucie Vítková zahraje kompozice, které zapadají do konceptu výstavy Tichá pole cestou z práce:

1. Tremolo
2. With Voice
3. Air
4. Microtonal
5. Ultra High
6. Silent
7. Low

Lucie Vítková je skladatelka, improvizátorka a interpretka, působící na české i zahraniční scéně (akordeon, harmonika, hlas, tanec-step). Její tvorba má dvě cesty směřování: ve svých kompozicích se v posledních dvou letech zaměřuje na sonifikaci (skladby jsou založené na abstraktních modelech vytvořených podle fyzických objektů), v improvizaci se její zájem upíná ke kombinaci zvuku a pohybu, kterými determinuje určitý prostor a vyzdvihuje jeho akustickou specifičnost.

V současné době se zabývá otázkou sociální vztahovosti v hudbě a jejím potenciálem organizovat hudební strukturu skladby. Toto téma se prolíná všemi aspekty její práce.

Vystudovala hru na akordeon na Konzervatoři Brno v roce 2010 a kompozici na Janáčkově akademii múzických umění v Brně v roce 2013. V rámci magisterského ročníku studovala na Royal Conservatory v Haagu (NL) a na California Institute of the Arts (USA). Jejími učiteli byli Martin Smolka, Jaroslav Šťastný, Martijn Padding, Gillius van Bergijk and Michael Pisaro. Je členkou Ensemble Marijan, Dunami, Dust in the Groove and Prague Improvisation Orchestra.

Lucie Vítková

About the Artist 

Další fotografie