školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Ilia Belorukov – Martin Alaçam – White Wigwam

elektroakustická improvizace
Po 6.10. - 19:30

Tři různé přístupy k užití elektroniky představí tři velmi odlišní tvůrci: Ilia Belorukov využívá elektroniku ve spojení se saxofonem, Martin Alaçam improvizuje na analogový monosyntezátor kontrolovaný elektrickou kytarou a White Wigwam v kombinaci různých analogových i digitálních syntezátorů a efektů tvoří podmanivé valivé plochy.

Ilia Belorukov
Petrohradský hudebník Ilia Belorukov se pohybuje na pomezí improvizované a elektroakustické hudby a noisu. Podílí se na projektech jako Wozzeck, Wooden Plants, Benzolnye Mertvecy a další. Spolupracuje s hudebníky různých žánrů (od hardcoru a metalu po akademickou současnou hudbu) a také s umělci jiných uměleckých disciplín - tanečníky, výtvarnými umělci, divadelníky apod. Ilia využívá experimentální extrakce zvuku z alt saxofonu, hraje na laptop, elektrickou kytaru, nejrůznější objekty a další nástroje. Založil label Intonema a pořádá v Rusku různé akce, především se podílí na organizaci festivalu Teni Zvuka v Petrohradě a přispívá svými studiemi do Contemporary music magazine. Ilia spolupracoval s hudebníky jako Keith Rowe, Alfredo Costa Monteiro, David Stackenäs, Ignaz Schick, Jonas Kocher, Arturas Bumšteinas, Thomas Buckner, Jack Wright, Andrew Drury, Alexei Borisov a mnoha dalšími.

Martin Alaçam je znám především coby kytarista, např. kapely Metamorphosis či dua Delia/Alaçam. Nicméně před rokem propadl kouzlu analogových modulárních syntezátorů, a tak během tohoto večera budeme moci sledovat volnou improvizaci na analogový monosynth kontrolovaný elektrickou kytarou. Alaçam spolupracoval z řadou dalších hudebníků (Marcus Godwyn, Sing Sing, Theater Brett, Pavel Fajt...), složil hudbu k několika divadelním hrám a tanečním vystoupením.

White Wigwam je nejzamlklejší aktér neviditelné scény kolem vydavatelství KLaNGundKRaCH. Dříve působil ve skupině Kaspar von Urbach, nyní hraje v Rouilleux a Pretty Old Sound. Svou minimalistickou táhlou i rytmickou elektronikou dokáže vystavět působivé zvukové prostředí, evokující temnou nehybnou diskotéku ukrytou za tajnými dveřmi ve venkovském hotelu, jehož stěny jsou obložené světlým dřevem a parožím. V loňském roce White Wigwam vydal split kazetu s francouzským jednočlenným projektem Klaus Legal, nedávno představil opět na kazetě debutové studiové album nazvané Ground / Triger.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč