školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Joaquín Luzoro Vial

Hostující umělec
1.9.30.11.

/*1981 v Santiago de Chile/, v roce 2004 dokončil studium malby na Universidad de Chile, v roce 2005 stipendijní pobyt na univerzitě v Sieně (It). Pracuje s fotografií, videem, sítotiskem, zvukem a performancí. Většina jeho uměleckých konceptů má site-specific charakter.
Vystavuje od roku 2002. Posledním projektem byl cyklus performancí nazvaný "Foto Carné (ID photo)" prezentovaný v santiagské galerii Metropolitana v červnu 2005.
Joaquín zanechal v ulicích jedné čtvrti Santiaga de Chile svou pasovou fotografii a poté skrytou kamerou zaznamenal chování a reakce kolemjdoucích. Prostřednictvím tohoto cyklu zkoumal úlohu fotografie jako formy obrazu a významový vztah jednotlivých sekvencí vzhledem k realitě. V Praze chce Joaquín v tomto projektu pokračovat. Místo vlastního portrétu použije pasové fotografie lidí ze čtvrti Pedro Aguirre Cerda, ve které se nachází galerie Metropolitana. Výsledný záznam z pražských ulic bude prezentován formou "ID photo session" v galerii Školská 28.

Joaquín Luzoro je letošním laureátem společného stipendia UNESCO-Aschberg bursary a Linhartovy nadace na tříměsíční tvůrčí pobyt v Otevřených ateliérech. V Praze bude do konce listopadu, kontaktovat ho můžete na joaquinluzoro@123.cl

Joaquín Luzoro Vial

Země 

Chile

Medium 

intermédia