školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert Screenlab

Jamie Drouin / Dušan Urbanec

Live a-v
Po 17.10. - 21:30

Živá audiovizuální improvizace bude tentokrát ve znamení minimálních zvukových šelestů, erupcí a interaktivního videa. Jde o setkání Jamie Drouineho -hudebníka, pracujícího hlavně s elektronickým zvukem a no-input mixážním pultem a zlínského mediálního umělce Dušana Urbance.

Drouin je mladý kanadský zvukový umělec, využívající široké spektrum elektrického hluku. Nejde však o noise music - Drouin se pohybuje na opačné straně spektra, mezi tichými šelesty reproduktorů, radiopřijímačů a mixážních pultů. Vytváří instalace a projekty pro galerie, stejně tak vystupuje jako hudebník - sólově, nebo např. v duech s Crys Cole, Lance Austin Olsenem a Skoltz Kolgenem. Vystavoval mj. na Biennial of the Americas (Denver), Mutek (Montreal), TodaysArt (The Hague), Decibel Festival (Seattle), Montréal Museum of Contemporary Art (Montreal), Henry Art Gallery (Seattle), Communikey (Boulder), La Société de Curiosités (Paris).

Dušan Urbanec studoval na FAVU v ateliéru videa u Keiko Sei a Petera Ronaie. Patří k předním moravským vizuálním umělcům a zabývá se podobně jako jeho spolužák Filip Cenek „aplikovaným“ VJing a používání například software Image-ine. Vizuální doprovod vedle hudebních projektů uplatňuje například ve spolupráci s divadlem a v mnoha dalších projektech, instalacích, audiovizuálních koncertech a performancích ve sdružení hucot. Je členem souboru Opuka a Moire (new media jockeys group). Jeho tvorba vychází především z interaktivních spojení mezi živě generovaným obrazem a zvukem.

http://www.hucot.cz

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč