Christof Kurzmann & Pražský improvizační orchestr

30. 4. 20:00
koncert
Studio ALTAvstupenky

Pražský improvizační orchestr (PIO) svádí dohromady některé z těch nejodvážnějších a nejkreativnějších muzikantů v Čechách, jejichž hráčské schopnosti propojuje prostřednictvím dirigované a volné improvizace, otevřených notací a grafických partitur. PIO často spolupracuje s umělci z ostatních oborů. Na nadcházejícím koncertě orchestr doplní speciální host Christof Kurzmann, který orchestr provede improvizačními strukturami vytvořenými speciálně k této příležitosti.

PIO vznikl v roce 2012 jako skupina patnácti hudebníků a spolupracoval již s více než 30 světově uznávanými umělci včetně muzikantů, tanečníků, vizuálních umělců a světelných designerů. PIO se soustřeďuje na aktuální improvizační postupy ovlivněné hudebními tvůrci a tělesy, jako jsou Sun Ra, Mauricio Kagel, Scratch Orchestra, Butch Morris, Splitter Orchestra, a využívá nekonvenční způsoby propojení větších skupin hudebníků.

Rodák z Vídně Christof Kurzmann je muzikant působící v oblastech elektropopu, improvizace a nové hudby. Kromě Austrálie koncertoval na všech kontinentech a je organizátorem různých hudebních a mediálních událostí. Kurzmann vede menší nezávislou značku charhizma, jejíž snahou je představovat širšímu publiku muzikanty z celého světa ve všemožných živých sestavách. Mezi jeho současné projekty se řadí El Infierno Musical, Harmolodic Affection, Made to Break a Orchester 33 1/3. V současné době žije v Buenos Aires a ve Vídni.

Michaela Antalová – bicí
Georgy Bagdasarov – barytonsaxofon
George Cremaschi – kontrabas
Jiří Durman – basklarinet, sopránsaxofon
Ken Ganfield – elektronika
Veronika Hladká – housle
Michal Matejka – elektrická kytara
Lisa Mezzacappa – kontrabas
Ivan Palacký – pletací stroj Dopleta 180, hlas
Barbora Šedivá – no-input mixpult
Michal Wróblewski  – altsaxofon
Zdeněk Závodný – tenorsaxofon, barytonsaxofon

více informací o PIO

více informací o Christofu Kurzmannovi

Podpořeno Rakouským kulturním fórem v Praze

foto (PIO): Vladimír Sabo

 

Christof Kurzmann & Pražský improvizační orchestrChristof Kurzmann & Pražský improvizační orchestr