Linka D: Mezinárodní den tance

29. 4. 15:00
pro děti, performance

Nová hudebně-taneční linka D jede z Ponce přes Alfreda do Alty!

Společný průvod se 3 zastávkami a 3 performancemi a občerstvením propojí 3 zásadní divadla pro současné živé umění. Naše linka bere všechny - malé, velké, rodiny, seniory, kohokoliv! Bicykly, koloběžky, brusle, odrážedla a další vozidla na lidský pohon s sebou!

 

PROGRAM

• nástupní zastávka PONEC: 15.00-16.15 Zažít sám sebe jinak / PONEC-divadlo pro tanec

U příležitosti celosvětových oslav tance budete moci v sobě objevit netušený potenciál pohybu a hlasu. Všechny generace – babičky a dědové, mámy a tátové s dětmi, studentky a studenti – budou mít během otevřené hodiny možnost poznat tanec, pohyb a hlas jako projevy, které přinášejí uvolnění, radost a sebepoznání. Určitě přijďte, protože to bude jízda. Zkušené umělkyně a lektorky Lenka Bartůňková a Ridina Ahmed vás zasvětí do tajů svého umění.

> cyklo-pěší průvod PONEC-Alfred ve dvoře

 

• zastávka Alfred: 17.00 – 17.30 Pasi a Raed: Plán D / Alfred ve dvoře

Finský performer žijící v Praze Pasi Mäkelä s vlastní verzí tance Butó v taneční improvizaci s libanonským kontrabasistou Raedem Yassinem na dvoře před Alfredem.

> cyklo-pěší průvod Alfred ve dvoře-Studio ALTA

 

• konečná zastávka ALTA: 18.00-18.30 Altíkoviny / Studio ALTA

Budete tančit, budete se smát a hravě improvizovat! Snůška pohybových nápadů a úkolů v režii mladých tanečníků a tanečnic rozhýbá děti i rodiče, babičky i dědy, sourozence i kamarády – rozhodně nenechá nikoho jen tak v klidu. Slavnostní průvod cyklo-pěší průvod zakončíme v Altě společnými velkolepými a honosnými, bláznivými a zábavnými kreacemi, které si na vás vymyslí děti z pohybového studia Altík.

 

Linka D jede v rámci programu festivalu vs. Interpretation 2016 ve spolupráci s Automatem , Vizí tance a rekola.cz

Foto: Vojtěch Brtnický

 

Linka D: Mezinárodní den tance