-Boudnik_poster_II.jpg

Mateja Pavlic

Art Historian in Residence

Mateja Pavlic is an art historian whose main focus of research is Czech experimental and Eastern European visual poetry. She is interested in the “boundaries of art” in theory and practice, and points out in them the places where literature, art and philosophy are inextricably linked and influenced. During her residency at the Agosto Foundation, Pavlic will research the personality and work of graphic artist and painter Vladimír Boudník, looking at “explosionism,” the artistic direction he has created, which still influences the work of many authors.

ʀᴇᴀᴅ ᴀʀᴛɪᴄʟᴇ …
čᴇsᴋʏ …

Eko Dny Olomouc 2020-eco-dny-olomouc.jpg

Náš podzimní tip: Ekologické dny Olomouc 2020

Antinomie! Příroda a lidé v době rozporů!

Srdečně zveme na 30. ročník festivalu I EDO 2020.

EkoJarmark 26.9.

Bittová, Jananas, Lanugo, Květy, AG Flek, Kemel, Hm … dále: Janota, Výstavy, Workshop Lenka Falušiová, Výlety, … Oslava života a kultury …

www.slunakov.cz/edo

Besedy 2.- 4. 10.

Bělohradský, Barša, Sádlo, Komárek, Höschl, Cílek, Přibáň, Kratochvíl, Luhanová, Storch, Zrzavý, Markoš, … a další. Aktuální program celého festivalu EDO 2020 také na:

facebook.com/groups/222005604657338

Farmstudio-farmstudio.jpg

Náš podzimní tip: Farmstudio Open

26. září 2020
Vysoká / Kokořínsko

Zveme na již tradiční den otevřených dveří do kulturního centra Bohemia Farmstudio na Kokořínsku, který je součástí Svatováclavských slavností obce Vysoká.

Program

16:00 - We Are Dust You Turn Into (death-crossover metal kapela)
18:00 - vernisáž výstav (Kurt Gebauer, Petra Hudcová, Jan Kuntoš)
20:00 - Veronika Diamant & Silverado (folk-jazz-gospel, zpěvačka Veronika Diamant v doprovodu vyjímečných muzikantů Tomáše Lišky a Jaroslava Friedla)
21:00 - posezení u ohně

Vstupné dobrovolné, možnost přespání či stanování po dohodě. Doporučujeme teplé spodní prádlo.

Více:
www.farmstudio.cz
facebook.com/bohemiafarmstudio

Table et Territoire Festival-artmill-territoire.jpg

Náš podzimní tip: Table et Territoire Festival

26.-27. září 2020
ArtMill, Horažďovice

Laboratoř udržitelné kultury je program kolektivního zkoumání předních otázek udržitelnosti a přizpůsobení se změně klimatu současných společností prostřednictvím umění, humanitních věd a účasti občanů, který byl zahájen v roce 2015 sdružením COAL Art pro udržitelný rozvoy a LADYSS-CNRS ve spolupráci s již dvaceti umělci, vědci a občanskými iniciativami. „La Table et le Territoire“ je program, který uvádí do praxe participační a občanská řešení založená na kultuře. ArtDialog je poctěn, že je součástí tohoto ceoevropskékho projektu.

Více…
artmill.eu/table-and-territory
facebook.com/events/1032024330568344

Petr Válek-valek-pardubice.jpg

Náš podzimní tip: Petr Válek: Přítvory (a jiná havěť)

Východočeská galerie v Pardubicích
16. září - 8. listopad 2020

Výstava představuje malíře, kreslíře, ilustrátora, hudebníka a autora podomácku vytvářených hudebních nástrojů a kinetických objektů Petra Válka. Do Pardubic doputovala po premiéře ve Vašulka Kitchen Brno a zastávce v Bludném kameni v Opavě.

Petr Válek (narozen 1976 v Šumperku) žije a pracuje v Loučné nad Desnou v pohoří Hrubý Jeseník. Vyučil se kameníkem, pracoval jako ošetřovatel v domově důchodců. Malování a kreslení se věnuje od dětství, v poslední době ho fascinuje zejména vyrábění zvukových objektů z nalezených materiálů: mechanické a elektro-mechanické zvukové nástroje a různé samohybné kinetické strojky využívá k hledání a mixování zvuků. …

Více info…

Find out how you can support the Agosto Foundation: Make a Donation.

Donate